Gluten and sugar free / Uncategorized

Gluteeniton porkkanasämpylä

13616181_10205036985724097_489885079_o1 rkl chia/pellavansiemeniä
1 rkl auringonkukansiemeniä
3 dl vettä
25 g hiiva
1 dl fibrex (tehosekoittimella rikottu pienemmäksi rakennetta)
1 tl suola
1 rkl ksantaani
1rkl psyllium
1 dl kaurahiutale
1 dl mantelijauho
1 dl gluteeniton jauhoseos
1 dl porkkanaraastetta
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl lehtikaalijauhetta (ei pakollinen)
(mausteita)

13555728_10205036985764098_347756733_oTurvota siemeniä pienessä määrässä vettä 15 min-yön yli. Liota hiiva käden lämpöiseen veteen. sekoita kaikki ainekset ja vaivaa mahdollisimman pitkään niin ksantaanin sitko-ominaisuus paranee. Leivo suoraan pellille ja nostata. Gluteeniton taikina kohoaa vain kerran, eli ei kahta kohotusta! Mulla uuni n 200 ja 20 min. Sämpylänpaisto-ohejeissa 225 ja 15 min.

13588919_10205036985684096_699308525_o

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s